Κάλοι στα δάκτυλα

Βαρβάρα Ο, Μαρ 2021
Διάγραμμα γαμψοδακτυλίας δακτύλου του ποδιού με ραχιαία τύλωση (κάλοι)

Ένας απόλυτα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ γιατρός. Αρχίζω με την έμφυτη ευγένεια και την άψογη εξυπηρέτηση του ιατρείου. Κυρίως όμως αξιολογότατος επιστήμονας που ασχολείται σοβαρά και άκρως μεθοδικά με την κάθε περίπτωση ασθενή. Με απάλλαξε από ένα χρόνιο πρόβλημα. Όχι σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά που με καταταλαιπωρούσε δεκαετίες!. Τρεις κάλοι στο μικρό δάχτυλο του ποδιού…. Ο ένας δεν ανακουφιζόταν με τίποτα χειμώνα καλοκαίρι.
Αποφάσισα και πήγα ΚΑΙ στον ορθοπεδικό κ. Συμεωνίδη. Ευτυχώς για μένα!!!
Με ακτινογραφία διαπίστωσε ότι είχε προκύψει στο δάχτυλο ένα μικρό κόκαλο…!
Δεν επρόκειτο να ανακουφιστώ με τίποτα αν δεν το αφαιρούσαμε!!! Το χειρουργείο στέφθηκε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ! Απορούσα μόνο πώς δεν πονούσα ούτε τις επόμενες ημέρες του χειρουργείου… Έχουν περάσει 3 ή 4 χρόνια από τότε που με απάλλαξε και τον ευγνωμονώ!!!
Τον επισκέφθηκε και ο γιος μου. Πολύ ορθοστασία στη δουλειά και προέκυψε πρόβλημα πόνων στις πατούσες. Πήγαμε επανειλημμένα σε άλλους γιατρούς, μα προσπαθούσαν να το αντιμετωπίσουν με αντιφλεγμονώδη. Μετά από λεπτομερή εξέταση, ακτινογραφία του σύστησε κάποιες ασκήσεις, τις οποίες όπως του είπε “αν τις κάνεις δεν θα χρειαστεί να με επισκεφτείς ποτέ ξανά” !!!
Και, όντως, δεν χρειάστηκε να τον ξαναεπισκεφτεί!!!
Τέτοιοι γιατροί σπανίζουν στις μέρες μας…