Ποιοι είναι οι στόχοι της συνδεσμοπλαστικής έξω πλαγίου συνδέσμου;
Τα διαστρέμματα ποδοκνημικής είναι ένας από τους συνηθέστερους αθλητικούς τραυματισμούς. Επηρεάζουν 10.000 άτομα την ημέρα. Όταν οι σύνδεσμοι στο εξωτερικό της ποδοκνημικής είναι τεντωμένοι ή σχισμένοι, οι ασθενείς μπορεί να έχουν πόνο και αίσθηση αστάθειας. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν μετά από συντηρητική θεραπεία, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης συνδεσμοπλαστικής έξω πλαγίου συνδέσμου είναι η αποκατάσταση των τραυματισμένων συνδέσμων.
Ποια σημάδια υποδηλώνουν την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης;
Οι ασθενείς που έχουν αποτύχει με τη φυσικοθεραπεία και την χρήση ορθωτικών και έχουν αστάθεια ποδοκνημικής μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης.
Γενικές πληροφορίες για την χειρουργική επέμβαση
Τα σχισμένα άκρα των συνδέσμων αναγνωρίζονται. Εάν είναι δυνατόν, επισκευάζονται με τη μεταξύ τους συρραφή. Συνήθως, οι σύνδεσμοι επανασυνδέονται στο οστό της περόνης. Άλλοι ιστοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της αποκατάστασης.
Πότε πρέπει να αποφεύγεται η χειρουργική επέμβαση;
Οι ασθενείς δεν θα πρέπει να προχωρήσουν με αυτή τη χειρουργική επέμβαση εάν έχουν συγκεκριμένα ιατρικά προβλήματα ή κακή κυκλοφορία ή δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν την προτεινόμενη μετεγχειρητική αποκατάσταση. Θα πρέπει να συζητήσετε οποιεσδήποτε ιατρικές ανησυχίες με τον χειρουργό σας.
Συχνές ερωτήσεις
Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις στη χειρουργική επέμβαση;
Η θεραπεία για την αστάθεια της ποδοκνημικής συνήθως περιλαμβάνει την bracing και τη φυσικοθεραπεία. Πολλοί ασθενείς θα ανταποκριθούν σε αυτή τη θεραπεία.
Τι μπορεί να συμβεί αν η αστάθεια της ποδοκνημικής δεν αντιμετωπιστεί;
Μπορούν να συμβούν επαναλαμβανόμενα διαστρέμματα ποδοκνημικής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές στις αρθρώσεις της ποδοκνημικής, τραυματισμούς των οστών και των τενόντων και αρθρίτιδα.