Οι πληροφορίες για τις παθήσεις, κακώσεις και θεραπείες του ποδιού που θα βρείτε σε αυτόν τον ιστότοπο αποτελούν απόδοση στα Ελληνικά των επισήμων οδηγιών που παρέχουν προς το γενικό κοινό οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί σύλλογοι του χώρου παγκοσμίως, και συγκεκριμένα η Αμερικανική Ορθοπαιδική Εταιρεία Χειρουργικής της Ποδοκνημικής και Άκρου ποδός – AOFAS: American Orthopaedic Foot & Ankle Society και η Ευρωπαϊκή Εταιρία Χειρουργικής της Ποδοκνημικής και Άκρου ποδός – EFAS: European Foot and Ankle Society. Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Παναγιώτης Συμεωνίδης είναι διεθνές μέλος και στους δύο αυτούς οργανισμούς.
Η Ιατρική είναι μια διαρκώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και οι γενικές πληροφορίες που παρέχονται στις επιμέρους σελίδες για τις παθήσεις, κακώσεις και θεραπείες του ποδιού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως οδηγός αυτοδιάγνωσης και θεραπείας χωρίς την καθοδήγηση ειδικού. Ο κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός και μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε αυτά που γράφονται ως γενικές αρχές με τη δική σας περίπτωση.
Σε περίπτωση που έχετε πόνο στο πόδι, επισκεφτείτε άμεσα τον ειδικό ορθοπαιδικό. Μην προσπαθείτε ποτέ να βγάλετε μόνοι σας διάγνωση και μην δέχεστε να σας κάνουν οποιαδήποτε «θεραπευτική» παρέμβαση χωρίς πρώτα να υπάρχει σαφής διάγνωση στο πρόβλημά σας.