Θεραπευτικές Εγχύσεις

Θεραπευτικές εγχύσεις

Οι βιολογικοί παράγοντες με τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρουν στην ανάπλαση και επούλωση των ιστών έδωσαν λύσεις σε δυσεπίλυτα προβλήματα, όπως οι βλάβες του αρθρικού χόνδρου, οι χρόνιες τενοντίτιδες και τα διαβητικά έλκη στο πόδι. Από το απλό κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ ως τις καλλιέργειες χονδροκυττάρων,  τους αναγεννητικούς παράγοντες από τον μυελό των οστών, τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια (protein rich plasma – PRP) ή ακόμα και το λίπος του ασθενούς, έχουμε στα χέρια μας μια σειρά από ουσίες που με την κατάλληλη χρήση μπορούν να θεραπεύσουν με ή και χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Οι εγχύσεις γίνονται κατά κανόνα με καθοδήγηση με υπερηχογράφημα μυοσκελετικού, ακτινοσκοπικό μηχάνημα ή και αξονικό τομογράφο. Η ακριβής απεικόνιση της τοποθέτησης της ουσίας στην περιοχή που πάσχει αυξάνει και τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου.

Author Info

Παναγιώτης Συμεωνίδης

Ο Dr Παναγιώτης Συμεωνίδης είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός εξειδικευμένος στις κακώσεις και τις παθήσεις του ποδιού. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία). Είναι μέλος του American Orthopaedic Foot & Ankle Society, του International Association of Dance Medicine and Science, της AO Trauma και του International Foot and Ankle Biomechanics Community. Χειρουργεί σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης και ασχολείται ιδιαίτερα με τις ορθοπαιδικές παθήσεις των χορευτών.