Πελματογραφημα

Πελματογραφημα

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε τον υψηλής τεχνολογίας Πελματογράφο Win-Pod της εταιρείας Medicapteurs σε συνδυασμό με Foam Impression Boxes σε πιο σύνθετες παραμορφώσεις. Τα ορθωτικά κατασκευάζονται εξατομικευμένα (custom made orthotics) με συστήματα CAD/CAM και εφαρμόζονται στoν ασθενή. Η διαδικσία ακολουθεί τις διεθνείς προδιαγραφές της i-FAB (International Foot and Ankle Biomechanics Community) στην οποία ο κ Συμεωνίδης είναι ενεργό μέλος.

Επενδύστε σε πελματογράφημα υψηλής τεχνολογίας

Εξατομικευμένη κατασκευή ορθωτικών πελμάτων

 

Το πελματογράφημα είναι η αποτύπωση του τρόπου με τον οποίο το πόδι πατάει στο έδαφος κατά την ορθοστασία (στατικό πελματογράφημα) ή κατά τη βάδιση (δυναμικό πελματογράφημα). Αντίστοιχα με το καρδιογράφημα για τη λειτουργία της καρδιάς, το πελματογράφημα μας δίνει πληροφορίες για τη λειτουργία του ποδιού. Με τη χρήση σύγχρονων λογισμικών (software) βοηθά και στην κατασκευή ορθωτικών, συνήθως εσωτερικής σόλας (πάτοι) σε συγκεκριμένους ασθενείς.

Το πελματογράφημα δεν υποκαθιστά την κλινική εξέταση και θα πρέπει να διενεργείται και να ερμηνεύεται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό με σχετική εκπαίδευση. Η αντίληψη πως οποιοδήποτε μηχάνημα μπορεί να θέσει διαγνώσεις χωρίς την ιατρική εξέταση είναι τόσο λανθασμένη όσο και επικίνδυνη. Διεθνώς το πελματογράφημα θεωρείται επικουρικό μόνο διαγνωστικό μέσο και χρησιμοποιείται κυρίως για ερευνητικούς σκοπούς και πολύ λιγότερο στην καθημερινή κλινική πράξη.