Αρθροσκόπηση Ποδοκνημικής

Αρθροσκόπηση Ποδοκνημικής

Με την αρθροσκόπηση της ποδοκνημικής άρθρωσης πετυχαίνουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές παθήσεις του αστραγάλου όπως οι χόνδρινες βλάβες της περιοχής, διάφορες μορφές υμενίτιδας στην περιοχή (όπως η μετατραυματική, η υμενίτιδα στα πλαίσια αστάθειας της ποδοκνημικής και η λαχνοοζώδης υμενίτιδα), το λεγόμενο σύνδρομο προστριβής όπου οστεόφυτα ή και μαλακοί ιστοί εμποδίζουν την κίνηση στην άρθρωση και σε ορισμένες περιπτώσεις κατάγματα της ποδοκνημικής.

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε με μεγάλη επιτυχία και την αρθροσκοπική αρθρόδεση της ποδοκνημικής όπου με πολύ μικρές τομές ο ασθενής ανακουφίζεται μόνιμα από τον πόνο της αρθρίτιδας μεταξύ κνήμης και αστραγάλου. Μία άλλη σπουδαία εφαρμογή της τεχνικής είναι η οπίσθια αρθροσκόπηση της ποδοκνημικής, ιδιαίτερα σε παθήσεις των χορευτών όπως το οπίσθιο σύνδρομο προστριβής και η παθολογία του λεγόμενου τρίγωνου οστού.

Author Info

Παναγιώτης Συμεωνίδης

Ο Dr Παναγιώτης Συμεωνίδης είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός εξειδικευμένος στις κακώσεις και τις παθήσεις του ποδιού. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία). Είναι μέλος του American Orthopaedic Foot & Ankle Society, του International Association of Dance Medicine and Science, της AO Trauma και του International Foot and Ankle Biomechanics Community. Χειρουργεί σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης και ασχολείται ιδιαίτερα με τις ορθοπαιδικές παθήσεις των χορευτών.