Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

12ο Συνεδριο Αθλητιατρικης Εταιρειας Ελλαδος – Περιοστιτιδα κνημης

16/03 - 08:00 - 18/03 - 17:00

Περιοστίτιδα Κνήμης

Η περιοστίτιδα της κνήμης ανήκει σε ένα ευρύ φάσμα συνδρόμων καταπόνησης του κάτω άκρου. Εκδηλώνεται με πόνο στην κνήμη που εκδηλώνεται ή επιδεινώνεται μετά από άσκηση.  Στην ίδια ομάδα επώδυνων συνδρόμων περιλαμβάνονται το κάταγμα καταπόνησης της κνήμης, το χρόνιο σύνδρομο διαμερίσματος και άλλες καταστάσεις που προκαλούν οστικό οίδημα και διαλείπων άλγος στην περιοχή.

Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί πολλοί όροι που περιγράφουν το σύνδρομο, τόσο στην Ελληνική όσο και στη διεθνή βιβλιογραφία, το οποίο και συχνά προκαλεί σύγχυση αναφορικά με την διάγνωση και την θεραπεία. Ανάμεσα σε άλλα, η κατάσταση περιγράφεται σαν περιοστίτιδα κνήμης, σύνδρομο ευαισθησίας έσω επιφάνειας κνήμης (Medial tibial stress syndrome), ενώ συχνά τα επώδυνα σύνδρομα αυτού του τύπου περιγράφονται με το γενικό όρο «Shin splints».
Η περιοστίτιδα κνήμης ταλαιπωρεί περισσότερο το στρατιωτικό προσωπικό και τους αθλητές, κυρίως σε δρόμους αντοχής και αθλήματα που περιλαμβάνουν άλματα με απότομη προσγείωση όπως το μπάσκετ και η ρυθμική γυμναστική. Στην περιοστίτιδα μπορεί να συμβάλλουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που έχουν να κάνουν είτε με το σώμα του ασθενούς (όπως ο πρηνισμός κατά τη στάση και η βάδιση) είτε εξωγενείς, όπως η σκληρότητα του δαπέδου ή εδάφους όπου ασκείται ο αθλητής.

Τα αίτια, η διάγνωση και η αντιμετώπιση της περιοστίτιδας κνήμης θα παρουσιαστούν από τον Ορθοπαιδικό Παναγιώτη Συμεωνίδη στα πλαίσια του 12ου Συνεδρίου της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και του 12ου Ελλαδο-Κυπριακού Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη 16 με 18 Μαρτίου 2018. Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τον αθλητή ως ασθενή. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια Στρογγυλής Τράπεζας για παθήσεις του κάτω άκρου το Σάββατο 17 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Χώρος Διεξαγωγής

Porto Palace Hotel
26ης Οκτωβρίου 65
Θεσσαλονίκη, 54628 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστοσελίδα:
http://www.portopalace.gr/index.php